detalj av innerdörrshandtag
insida av ytterdörr i teak

DESIGNGUIDE

Vi bygger tidstypiske ytterdører og innerdører for deg som ønsker å beholde stilen og preget av villaen din. Siden er til for å inspirere og hjelpe deg med å velge ytterdører, innerdører og utforming av inngangspartier. Noen ganger har du allerede så fine gamle håndlagde dører at vi råder deg til å ikke bytte men pusse opp håndverksperlene til dører i stedet. Vi håper stilguiden hjelper deg med å velge langtidsholdbare tredører!

1930 - ÅRENE

1930 -årene var et turbulent tiår som begynte med en verdenomspennende depresjon og endte med starten på andre verdenskrig. I løpet av denne tiden fikk Sverige bedre arbeideledighetsforsikring og rett til ferie. Pensjonister fikk bedre pensjon. I løpet av 1930 -årene kunne lydfilmer sees på kinoer og radiolytting tok fart. Bilkjøring begynte å spre seg på 1930 -tallet.

30-tals funkis hus
funkis hus från 1940-talet

1940 - ÅRENE

BEGRENSNING. I løpet av første halvdel av 1940 – årene raste andre verdenskrig. Etter slutten av krigen i 1945 akselererte utviklingen og en boom begynte. I løpet av 1940 -årene begynte urbanisering på grunn av industrialisering, noe som førte til boligmangel i byene.

1950 - ÅRENE

Sverige, som hadde industrien og infrastrukturen intakt etter andre verdenskrig, blomstret med omfattende eksport til de krigsherjede landene. Statslån hjalp svenskene med å bygge seg ut av overbefolkning med en internasjonalt høy standard. Mange nye fenomener så dagens lys i dette tiåret. Vaskemaskiner og oppvaskmaskiner og frysere lette arbeidet i hjemmene. Sveriges første TV -program ble sendt. Bedre biler og veier fikk privatbilen til å vokse, en ungdomskultur vokste og de første svenskene dro på chartertur.

50-tals hus och ytterdörr
60-tal arkitektur

1960 - ÅRENE

I løpet av første halvdel av 1960-årene var det en boom i Sverige og resten av den vestlige verden. Industriene blomstrer og etterspørselen etter arbeidskraft var stor. Husmoren forsvant som et ideal og arbeidskraft forlot landsbygda til byene. Villabygging hadde sitt virkelige gjennombrudd. Ja, det er mange tekniske skritt fremover og tiden blir etterpå kalt “rekordårene”

1970 - ÅRENE

1970-tallet begynte med en oljekrise etterfulgt av en lavkonjunktur. Denne tiden kan beskrives som et vendepunkt mellom industri- og servicesamfunnet. I løpet av 1970 -årene gjorde miljøtenkning en alvorlig innvirkning, som blant annet i Sverige gjenspeiles i den ”gröna vågen”.

70-tals villa
80-tals villa

1980 - ÅRENE

Etter en lavkonjunktur på 70 -tallet gikk Sverige inn i en økonomisk boom, som vanligvis kalles “det glada 80 – talet”. 1980 -tallet begynte med store spenninger i den “kalde krigen” som senere ble oppløst med Berlinmurens fall. I løpet av 80-årene kom vi til å bruke de første datamaskinene både på jobb og hjemme. De første mobiltelefonene ble solgt, med etter dagens standarder, gigantiske batterier.

1990 - ÅRENE

Bommen fra slutten av 1980-tallet varte til 1991 da den svenske eiendomsbransjen kollapset. Den svenske kronen ble løslatt fra ECU, og i virkeligheten var det en rask svekkelse av kronens verdi. Renten ble sjokkerende højt. Først mot slutten av tiåret gjenopprettet økonomien med den nye IT -teknologien som motor. Internett kom seg inn i svenske familier og virksomheter og økonomisk globalisering spredte seg raskt.

vitt 90-tals hus
modernt hus i trä

2000 - ÅRENE

Perioden etter årtusenskiftet var preget av den nye informasjonsteknologien. Økonomien gikk inn i en økonomisk boble som endte med IT -krasj. Økonomien kom seg og fra midten av tiåret var det en boom. Høsten 2008 ble hele verden rammet av finanskrisen som startet med boliglånskrise i USA.

Shopping Cart

Galleriet i Bovallstrand är öppet vardagar 8-16. Övriga tider kan ev. bokas.

X