1980 - ÅRENE

Etter en lavkonjunktur på 70 -tallet gikk Sverige inn i en økonomisk boom, som vanligvis kalles “det glada 80 – talet”. 1980 -tallet begynte med store spenninger i den “kalde krigen” som senere ble oppløst med Berlinmurens fall. I løpet av 80-årene kom vi til å bruke de første datamaskinene både på jobb og hjemme. De første mobiltelefonene ble solgt, med etter dagens standarder, gigantiske batterier.

ARKITEKTUR PÅ 1980 – TALLET

POSTMODERNISME – Ordet refererer til det som kom “etter modernismen” eller ”funkis” som vi sier i Sverige og Norge. Så gikk du tilbake til gamle stiler, det ble trendy å dekorere husene bare fordi det så pent ut. Innredningen var nok en gang inspirert av historiske stiler. De første tegneprogrammene ble opprettet for selskaper, noe som gjorde designet mer kantet igjen. Den ble blant annet sett på biler og hus.

80-tals villa
80-tals ytterdörr

YTTERDØRER 1980 – TALLET

Hvitmalte ytterdører med buet øvre del av glasset var populære. Håndbyggede villaer hadde ofte overdådige ytterdører mens gruppebygde villaer hadde enklere mer rustikke dører med mindre, enklere vinduer. Ytterdørene til de gruppebygde villaene ble ofte malt i lyse farger som blått, grønt eller rødt.

TIDSTYPISKE 1980-TALS DØRER

VURDERER DU Å KJØPE EN NY DØR TIL HJEMMET DIN?

Du er alltid velkommen til å kontakte oss med dine spørsmål og bekymringer! Vi hjelper deg med tips, råd og inspirasjon slik at du kan velge riktig dør til akkurat ditt hjem.

Shopping Cart

Galleriet i Bovallstrand är öppet vardagar 8-16. Övriga tider kan ev. bokas.

X