Sikkerhetsdører

Våre sikkerhetsdører er bygd i massivt tre, akkurat som våre øvrige ytterdører, men er produsert med høyere krav til innbruddssikkerhet enn sammenlignbare ytterdører. En sikkerhetsdør fra oss gir helt enkelt ditt hjem et ekstra nivå av sikkerhet og trygghet, samtidig som du beholder den håndverksmessige følelsen i design og utførelse. Vi tilbyr for tiden dørmodellen Långö som sikkerhetsdør. Långö kan bestilles i teak, freijo og eik, i to forskjellige sikkerhetsklasser; RC2 og RC3.

SIKKERHETSKLASSIFISERING RC 2

I filmen kan du se hvordan det gikk til da våre sikkerhetsdører ble testet.
Du finner også sertifikatet vårt på døren vi har testet, nedenfor.

SIKKERHETSKLASSIFISERING RC3

I filmen kan du se hvordan det gikk til da våre sikkerhetsdører ble testet.
Du finner også sertifikatet vårt på døren vi har testet, nedenfor.

Hvilke sikkerhetsklasser finnes det?

Det avhenger av hvilken norm man ser på. De vanligste er SSF 200, det vil si Svenska stöldskyddsföreningens klassifisering. SSF 200 er deretter delt inn i tre klasser. Det er viktig å overholde særlig de forskjellige normene, siden en forskrevet kapslingsgrad ifølge SSF 200 ikke kan oversettes direkte mot en RC/MK-klasse.

Normer

SS-EN 1627 = Dører og vinduer testet etter den nye europanormen. Europanormen er inndelt i seks forskjellige klasser som kalles MK/RC 1–6. MK står for motstandklasse og er en oversettelse av Resistance class som er det engelske begrepet som brukes.

Hvordan er våre sikkerhetsdører klassifisert?

Dører som er produsert på Bovalls Dörrbyggeri, er testet ifølge den nye europanormen SS-EN 1627, noe som innebærer at våre dører er klassifisert ifølge RC-klasser.

Dette betyr de forskjellige RC-klassene:

RC 1= Ingen motstandsklasse. I denne klassen havner lagerdører og vanlige villadører.

RC 2= Dører testet i 15 minutter, med en sammenlagt effektiv angrepstid på minst tre minutter. I tester brukes skrumeisler, mindre hammere, tang og kiler. I denne klassen havner villadører som skal forvanske og utsette et inngrep. Brukes ofte i boliger med litt tyveriutsatt eiendom.

RC 3= Dører testet i 20 minutter, med en sammenlagt effektiv angrepstid på fem minutter. I testene har det blitt brukt kubein, hammer og kraftige skrumeisler. I RC 3 havner boliger eller bedriftslokaler med større mengde tyveriutsatt eiendom.

RC4-6 brukes bare for ståldører.

Når bør man ha respektive sikkerhetsklasse?

Når skal jeg velge RC-2?
Hvis du føler deg utrygg med dagens dører, der det er svært lett å ta seg inn, er en RC-2-dør et bra valg til en rimelig kostnad. Disse dørene har forsterkninger rundt hengsler og sluttstykket. Panelene er skrudd med en lengre skrue enn standard, noe som forvansker brytning av panelene.

Når skal jeg velge RC-3?
For dem som har tyveriutsatt eiendom eller et bedriftlokale der man betydelig vil vanskeliggjøre inntrengning, er en RC-3-dør et godt valg. Disse dørene har en trepunktslåsing med forsterkninger på alle sluttstykker. De har spesialhengsler og forsterkninger på alle hengslene. Forsterkningsplater av stål rundt lås og dørhåndtak, dekkskilter inngår. Lengre skrue til panelene. Kjernen er forsterket med ekstra regler. 2 stk. separat monterte bakkantsikringer Fase 1220. Lengre og kraftigere skrue til hengsel, sluttstykke og låsespagnolett.

Glassede dører i sikkerhetsklasse RC-3

Våre glassede dører har “smash & grab – glass”, kapslingsgrad P5A. Glasset er bygd opp med: 10,28 mm multilaminert, 9 mm argon og 4 mm herdet super energiglass. Glasset monteres med skjulte stålvinkelskinner og limes fast i konstruksjonen.

Verdt å kjenne til om du vil bestille en skreddersydd sikkerhetsdør

Alle avvik fra de testede og godkjente konstruksjonene gjør at vi ikke kan sende med sertifikat. Ved å bruke samme detaljer som på sikkerhetsdørene kan vi derimot bygge en bedre og sikrere dør enn standard. Snakk med oss, så forteller vi mer.

Hvilke dører kan man få i respektive motstandsklasse?

RC-2

I RC-2-klassen tilbyr vi dørmodellen Långö tett i teak eller eik, det vil si at disse er godkjente. Vi kan også produsere samme dør med avlangt glass i klasse RC-2, men da må glasset og glassingen utføres som en RC-3-dør. Vi kan imidlertid ikke gi ut noe sertifikat på disse dørene, siden akkurat den konstruksjonen ikke er testet.

RC-3

I RC-3-klassen tilbyr vi Långö tett i teak eller eik og Långö eik og teak med avlangt glass. Disse modellene er godkjent.

Hva koster de forskjellige sikkerhetsklassene i tillegg?

For pristillegg, se respektive dørmodell i nettbutikken vår.

VÅRE MEST POPULÆRE SIKKERHETSDØRER

  • 48700 kr inkl. moms
  • 48700 kr inkl. moms
  • 47400 kr inkl. moms
  • 48700 kr inkl. moms

SVERIGES LEDENDE SERTIFISERINGSINSTANS INNEN BRANN OG SIKKERHET

SBSC ble grunnlagt i 1997 og eies av Brandskyddsföreningen och Stöldskyddsföreningen i Sverige. Ved å tilby markedets mest etterspurte sertifiseringer i brann- og sikkerhetsområdet, deltar vi i utviklingen av brann- og sikkerhetsløsninger med svært høy kvalitet. Løsninger som redder liv og eiendom.

SBSC logo

TRE, HÅP OG KJÆRLIGHET I ALT VI GJØR.

Våre sikkerhetsdører i tre er bygget med respekt for råvaren. Treverkets struktur inneholder unike inntrykk fra naturen og hvert stykke tre, panel, ramme, terskel og listverk er som små kunstverk i seg selv.

Shopping Cart

Galleriet i Bovallstrand är öppet vardagar 8-16 & lör 11-13. Boka gärna ditt besök för garanterad rådgivning.

X