Plentering av träd

BÆREKRAFTIG UTVIKLING ER IKKE EN BEVISST STRATEGI.
DET ER VÅR MÅTE Å VÆRE, JOBBE OG LEVE PÅ.

Kjærligheten til tre som et unikt, naturlig og levende materiale, og håpet om en bærekraftig produksjon for mennesker og miljø. Tre, håp og kjærlighet, rett og slett. Gjennom kontinuerlige forbedringer i alle ledd, vil vi utvikle vår virksomhet for kunden, for våre ansatte og samarbeidspartnere. Vi prøver å påvirke mennesker i vår bransje til å gjøre et miljøbevisst valg.

SELVFORSYNT MED VARME & VARMVANN

Alt treavfall fra produksjon brenner i en kjele som gjør oss selvforsynt med varme og varmt vann. Også limpressen er oppvarmet av varmt vann fra kjelen vår. 400 m2 solceller bidrar til strømforsyningen. Nye elektriske skap og smart kontrollteknikk av store strømforbrukere gjør att de bare brukes når vi har overskudd fra solcellene.

solpaneler på taket
trälister

SIRKULÆR DESIGN

Mange dørmodeller har oppstått med de rester av tre vi får av produksjon fra eksisterende modeller. Dette kommer av at selskapet ble stiftet på 40-tallet før forbrukersamfunnet når alle var sparsom med råvarer. For oss er sirkulært en nytt ord for en naturlig ting, nemlig å utnytte ressursene godt. Les mer om sirkulære forretningmodeller på TMF’s (Trä & Möbelföretagen) nettside.

EN HOLDBAR MØTEPLASS - STUDIO BOVALLSTRAND

En møteplass digitalt og fysisk før å spre kunnskap rundt holdbarhet, kvalitet og design. Artikler, forelesninger, utleie av lokal og event der det bare koster er et bidrag i form av nye trær. Hva som skjer og hvor mange trær som er plantet vises på www.studiobovalls.com

matsalsbord och dörrar i valnöt

VI TAR ANSVAR FOR OPPRINNELSE OG FREMTID I VÅRE DØRER, VINDUER OG PRODUKTER

Alle uhyggelige fakta om tilstanden til skogene i verden, ulovlig hogst og klimapåvirkning er noen av grunnene til at vi har valgt å jobbe med FSC®- sertifisert tre.

Vi bruker FSC®-sertifisert tre og andre kontrollerte materialer til våre dører

Da vi ble FSC®-sertifisert, var målet vårt at alt tre skulle sertifiseres. Vi har nå oppnådd dette målet, selv om veien hit har vært vanskelig med både skepsis og motgang. Vi har vært nær å gi opp. Delvis på grunn av det arbeidskrevende arbeidet med å kjøpe tre med riktig opprinnelse, kvalitet og dimensjon. Det er fortsatt veldig vanskelig, men hvis vi har bestemt oss for det, vil vi fortsette å jobbe mot målene våre. Som produsenter og forbrukere kan vi ta et større ansvar for bærekraftig utvikling ved å stille krav.

Hvordan påvirker ulovlig tømmerhandel lokalsamfunn og verden?

Hvis du vil lære mer om ulovlig handel med tømmer og dens konsekvenser, klikk her.

* Bildet er tatt av en av våre FSC®-sertifiserte leverandører i Brasil og viser hvordan skogen ser ut syv år etter bærekraftig høsting. Neste høst er ikke ferdig før i 2034.

Foto: Kasper Kopp, Tracer Aps

VI TROR PÅ TRE, HÅP OG KJÆRLIGHET.

Vårt løfte og visjon – et ordspill med uttrykket “Tro, håp og kjærlighet”, et uttrykk som mange knytter til havet, skipet og sjømannskapet. Visjonen forbinder seg til vår historie, med et glimt i øyet. Men fremfor alt er visjonen alt hva vi egentlig står for og alt vi vil at andre skal føle og oppleve. Kjærligheten til tre som et unikt og levende naturmateriale, og håp om bærekraftig produksjon for både mennesker og miljø. Tre, håp og kjærlighet, rett og slett. Til visjonen har vi også knyttet våre tre kjerneverdier:

KOMPROMISSLØSHET: I bæredyktige dører, materialer, håndverk og kvalitet.
OPPRIKTIGHET:Hvis vi sier at noe ikke fungerer, vil vi heller ikke bygge det. Vi ønsker at kunden skal være fornøyd over lang tid.
ENGASJEMENT: Engasjement til produkter og håndverk, mennesker og miljøet. Engasjement for våres kunder, ansatte og partnere.

Gjennom kontinuerlig forbedring vil vi utvikle vår virksomhet, for kunden og for våre ansatte og samarbeidspartnere. Vi prøver å aktivt påvirke folk i vår bransje for å gjøre et bæredyktig valg.

SE VÅR FILM NEDENFOR OM TRE, HÅP OG KJÆRLIGHET

Når vi lager dører, er det viktig å ta ansvar for råvarens opprinnelse. Med havet i vest
og naturen rundt hjørnet fra snekkeriet, er det naturlig for oss å engasjere oss i bærekraftsaker.

Shopping Cart

Vi har semesterstängt v.28-31. Galleriet i Bovallstrand är öppet tis-torsdag kl.15-17.

X