1990 -ÅRENE

Bommen fra slutten av 1980-tallet varte til 1991 da den svenske eiendomsbransjen kollapset. Den svenske kronen ble løslatt fra ECU, og i virkeligheten var det en rask svekkelse av kronens verdi. Renten ble sjokkerende højt. Først mot slutten av tiåret gjenopprettet økonomien med den nye IT -teknologien som motor. Internett kom seg inn i svenske familier og virksomheter og økonomisk globalisering spredte seg raskt.

ARKITEKTUR PÅ 1990-TALLET

Husene varierte i utseende, med inspirasjon fra forskjellige epoker. Individuelt og unikt var idealer de prøvde å nå, selv i husbygging. Samtidig ville løsningene være billige og enkle som svar på den økonomiske krisen. Godisolerte villaer med plater på bakken med trepanel som fasademateriale var vanlige. Inne var det moderne med åpne planløsninger, kjøkkenøyer og højt i tak.

90-tals dörr
90-tals ytterdörr i teak

YTTERDØRER 1990-TALLET

I løpet av 90-årene kjøpte dørfabrikkene cnc -maskiner som muliggjorde større volumer, og produsenterne kunne frese mønstre i overflaten eller for eksempel frese runde glassutsparinger. Disse ytterdørene ble ofte spraymalt i hvitt, men sterke blå og røde farger ble også vanlige. Inngangsdøren hadde vanligvis et glass med flere former og stiler å velge mellom. Vestibulen til den vanlige historiske villaen hadde en landlig romantisk stil, ofte med en balkong over.

TIDSTYPISKE 1990-TALS DØRER

VURDERER DU Å KJØPE EN NY DØR TIL HJEMMET DIN?

Du er alltid velkommen til å kontakte oss med dine spørsmål og bekymringer! Vi hjelper deg med tips, råd og inspirasjon slik at du kan velge riktig dør til akkurat ditt hjem.

Shopping Cart

Vi har semesterstängt v.28-31. Galleriet i Bovallstrand är öppet tis-torsdag kl.15-17.

X