1990 -ÅRENE

Bommen fra slutten av 1980-tallet varte til 1991 da den svenske eiendomsbransjen kollapset. Den svenske kronen ble løslatt fra ECU, og i virkeligheten var det en rask svekkelse av kronens verdi. Renten ble sjokkerende højt. Først mot slutten av tiåret gjenopprettet økonomien med den nye IT -teknologien som motor. Internett kom seg inn i svenske familier og virksomheter og økonomisk globalisering spredte seg raskt.

ARKITEKTUR PÅ 1990-TALLET

Husene varierte i utseende, med inspirasjon fra forskjellige epoker. Individuelt og unikt var idealer de prøvde å nå, selv i husbygging. Samtidig ville løsningene være billige og enkle som svar på den økonomiske krisen. Godisolerte villaer med plater på bakken med trepanel som fasademateriale var vanlige. Inne var det moderne med åpne planløsninger, kjøkkenøyer og højt i tak.

90-tals dörr
90-tals ytterdörr i teak

YTTERDØRER 1990-TALLET

I løpet av 90-årene kjøpte dørfabrikkene cnc -maskiner som muliggjorde større volumer, og produsenterne kunne frese mønstre i overflaten eller for eksempel frese runde glassutsparinger. Disse ytterdørene ble ofte spraymalt i hvitt, men sterke blå og røde farger ble også vanlige. Inngangsdøren hadde vanligvis et glass med flere former og stiler å velge mellom. Vestibulen til den vanlige historiske villaen hadde en landlig romantisk stil, ofte med en balkong over.

TYPISKE 90-TALS DØRER

FUNDERAR DU PÅ ATT KÖPA NY DÖRR TILL DIN BOSTAD?

Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar! Vi hjälper dig med tips, råd och inspiration för att du ska kunna välja rätt dörr för just din bostad.

Shopping Cart
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping