1960 ÅRENE

I løpet av første halvdel av 1960-årene var det en boom i Sverige og resten av den vestlige verden. Industriene blomstrer og etterspørselen etter arbeidskraft var stor. Husmoren forsvant som et ideal og arbeidskraft forlot landsbygda til byene. Villabygging hadde sitt virkelige gjennombrudd. Ja, det er mange tekniske skritt fremover og tiden blir etterpå kalt “rekordårene”

ARKITEKTUR PÅ 1960 - TALLET

Villaarkitekturen var preget av rasjonalitet, industriell produksjon og økonomi. De dekorerte veldig sparsomt, men jobbet med kontraster og forskjellige fasadematerialer som murstein av kalkstein i kombinasjon med mørkt tre. Horisontalt fasadepanel og stående mønster i ytterdørene. De fleste villaene ble bygget av husbyggere med prefabrikkerte veggelementer. I tillegg til nøkkelferdige hus ble det også bygget arkitekttegnede villaer med oppmerksomhet på detaljer og høy materialkvalitet.

ytterdörr med sidofönster i ek

YTTERDØRER 1960 - TALLET

Inngangen med ytterdører i teak eller eik var overdådige, i motsetning til rasjonalismen og den økonomiske tankegangen som rådet den gangen. Inngangene var ofte på langsidene av villaen og besto ofte av en inngangsdør med sidelys. Ytterdørene var tette paneldører eller glatte dører uten glass, lyset kom i stedet via sidelyset.

TYPISKE 60-TALS DØRER

VURDERER DU Å KJØPE EN NY DØR TIL HJEMMET DIN?

Du er alltid velkommen til å kontakte oss med dine spørsmål og bekymringer! Vi hjelper deg med tips, råd og inspirasjon slik at du kan velge riktig dør til akkurat ditt hjem.

Shopping Cart

Vi har semesterstängt v.28-31. Galleriet i Bovallstrand är öppet tis-torsdag kl.15-17.

X