1930 - ÅRENE

1930 -årene var et turbulent tiår som begynte med en verdenomspennende depresjon og endte med starten på andre verdenskrig. I løpet av denne tiden fikk Sverige bedre arbeideledighetsforsikring og rett til ferie. Pensjonister fikk bedre pensjon. I løpet av 1930 -årene kunne lydfilmer sees på kinoer og radiolytting tok fart. Bilkjøring begynte å spre seg på 1930 -tallet.

ARKITEKTUR PÅ 1930 - TALLET

FUNKSJONALISME. Funkis-stilen gjør sitt inntog på 30 -tallet. I andre land kalles den samme stilen modernisme. Det ville være funksjonelt, nøysomt, rette vinkler og glatte overflater. Boligen ville være tilpasset familiens behov for å ha et så velfungerende hjem som mulig. Takene ble flate, fasaden glatt og uten unødvendig dekorasjon.

30-tals radhus i bromma
30-tals dörr i teak

YTTERDØRER 1930-TALL

Arkitekturen ville prioritere funksjonen, noe som blant annet betydde at inngangsdøren til huset ikke ble plassert sentrert på huskroppen, men ble plassert slik at husets funksjon kunne utnyttes maksimalt. Den for tiden karakteristiske kubelignende villaen med hvit glattpusset fasade, flatt kobbertak og grønt vindusnekkeri hadde ofte en trapp laget av betong som ledet opp til husets inngangsdør. Trapprekkverk i malt smijern, eller en pusset buet vegg som omringet trappene.

TYPISKE 30-TALS DØRER

VURDERER DU Å KJØPE EN NY DØR TIL HJEMMET DIN?

Du er alltid velkommen til å kontakte oss med dine spørsmål og bekymringer! Vi hjelper deg med tips, råd og inspirasjon slik at du kan velge riktig dør til akkurat ditt hjem.

Shopping Cart

Galleriet i Bovallstrand är öppet vardagar 8-16 & lör 11-13. Boka gärna ditt besök för garanterad rådgivning.

X