1940 - ÅRENE

BEGRENSNING. I løpet av første halvdel av 1940 – årene raste andre verdenskrig. Etter slutten av krigen i 1945 akselererte utviklingen og en boom begynte. I løpet av 1940 -årene begynte urbanisering på grunn av industrialisering, noe som førte til boligmangel i byene.

ARKITEKTUREN PÅ 1940 – TALLET

1940 – årene er et tiår der arkitekturen er sterkt påvirket av andre verdenskrig. Krigen har gjort det vanskelig å skaffe materialer, og tre som bjørk og alm blir lettere å skaffe og dermed mest vanlig. Funkis -stilens radikale stil er nedtonet og blir mindre strikt. Man kan føle et behov for sikkerhet og varme i de usikre krigsårene og de varme materialene i treverket fant sted. Formene er fortsatt kubiske, enkelt designet og uten dekorasjoner.

40-tal funkis hus
original dörrar i teak

YTTERDØRER 1940 – TALLET

Inngangen har ofte en betongtrapp og rekkverk av smijern. Inngangsdøren er, som på 30-tallet, lakkert eller malt i brunt eller blå. Den har ofte et rektangulært vindu i mønstret glass og er kledd med et tynt karosseripanel. Det er ikke helt uvanlig at inngangsdøren har en dobbel karm, med en innvendig dør som ekstra beskyttelse mot vær og vind. Dører er standardiserte og begynner å bli produsert i større skala, noe som betyr at ytterdørene stort sett er de samme i hele landet.

TIDSTYPISKE 40-TALS DØRER

VURDERER DU Å KJØPE EN NY DØR TIL HJEMMET DIN?

Du er alltid velkommen til å kontakte oss med dine spørsmål og bekymringer! Vi hjelper deg med tips, råd og inspirasjon slik at du kan velge riktig dør til akkurat ditt hjem.

Shopping Cart

Galleriet i Bovallstrand är öppet vardagar kl.8-16 & för bokade besök på lör kl.11 & 12.

X