Detalj av handtag på teakdörr
Vit exklusiv innerdörr

VILLADØRER

Få detaljer gjør så stort inntrykk på en bygning som dørene til huset. Hos Bovalls bygger vi våre villadører i sertifisert tre av høyeste kvalitet. I tillegg til å være vakker, gjenspeile beboernes personlighet og gi huset kjenneteign, skal døren beskytte mot været og omverdenen. Villadøren er en slags passasje mellom to verdener, mellom det kjente og det ukjente og mellom offentlig og privat.

Bovalls villadører bygges av en håndverker, det vil si at han eller hun tar fullt ansvar fra materialvalg til ferdigbygget dør.

YTTERDØRER

HUSETS SMYKKE. Like mye en vakker detalj som en trygg beskyttelse. Ytterdøren bidrar til husets særpreg og holder samtidig været og verden ute.

Villadörr med ytterdörr i teak med sidoljus
innerdörrar i villa

INNERDØRER

EN DEL AV INNREDNINGEN. Alle rom har sin personlighet og atmosfære der hver detalj spiller en rolle. Velg derfor innerdør med samme omhu som du velger tapeter og møbler.

VÅRE MEST POPULÆRE VILLADØRER

VILLADØRER

Ytterdører har eksistert så lenge mennesket har hatt hus eller en eller annen form for gjerde eller avgrensning. Bovalls leverer i hovedsak dører til villaer fra 1930-tallet og fremover.

De eldste dørene er massive ytterdører, det vil si ytterdører av heltre eller såkalte ramtre dører. Disse dørene består av 4 stykker heltre som ble satt sammen og deretter ble fyllt med tre og eller glass.

På 1950-tallet begynte man å bygge dører av en ramme av furu kledd med platemateriale, ofte kryssfiner i teak. Det var i hvert fall på 50-tallet at Bovalls laget sine første, limte konstruksjoner til villadører. Disse dørene står fortsatt i dag og vi føler at tilsvarende kvalitet på kryssfiner ikke er tilgjengelig for kjøp.

INNGANGSDØRER

Inngangsdører på 60-tallet var overdådige og var unntaket fra rasjonalismen og den økonomiske nøysomheten som rådet. Inngangsdører var vanligvis plassert på langsidene av villaene ut mot gaten. Ytterdørene var ofte uten glass og lysinnslippet bestod i stedet for sidelys.

På 70-tallet ble inngangsdører oftere plassert i første etasje pga. skjerpede krav til tilgjengelighet for funksjonshemmede. 70-tallets inngangsdør i stykkebygde forhold var ofte påkostede villadører med store sidelys. De eksklusive inngangsdørene hadde ofte teakpaneler som var profilfrest i ulike former. Sidelysene var ofte brede og atskilt med brede rammer. De nye energisparekravene krevde bedre isolasjon og tykkelsen på dørbladene økte til 60 mm.

TRE, HÅP OG KJÆRLIGHET I ALT VI GJØR.

Våre villadører er bygget med respekt for råvaren. Treverkets struktur inneholder unike inntrykk fra naturen og hvert stykke tre, panel, ramme, terskel og listverk er som små kunstverk i seg selv.

Shopping Cart

Påskmarknad & café i Bovalls galleri, fre & lördag kl:12-15. Välkommen!

X