Emma Olbers, möbeldesigner

Emma Olbers designer innerdører for Bovalls

Kjærligheten til håndverket og materialet åpnet for et samarbeid der bærekraft er i fokus.

“Det er utrolig gøy og lærerikt å jobbe med et så solid firma som Bovalls Dörrbyggeri”, sier Emma Olbers. “Med mer enn 70 år i bransjen, sitter kunnskapen om tre og hvordan dører slites, eldes og vedlikeholdes virkelig i veggene til Bovalls Dörrbyggeri. For meg som designer med stort fokus på bærekraft er materialer med lave utslipp og produkter som kan vedlikeholdes og repareres av største betydning”.

Dørene til innendørs bruk som Emma Olbers har designet heter Granö og Askö, og er som navnet tilsier laget av ask og gran.“Inspirasjonen bak dørene ligger i materialets håndverk og autentisitet. Jeg ville ikke skjule noe, men fremheve den taktile opplevelsen av tre.”

Emma Olbers har valgt å beholde granens greiner for å unngå unødvendig avfall og skape opplevelsen av å kunne kjenne på treet med øynene. Innerdørene kommer i farger som minner om Karin og Carl Larssons fargevalg, men også til kysten av Bohuslän med sine forrevne klipper og hav. Den nye dørmodellen kommer i seks farger lera, kisel, mørkegrønn, lindgrønn, naturhvit og oljet produsert i to ulike tresorter: ask og gran.

“Emma er noe så uvanlig som designer som jobber med slitesterkt massivtre. Det, i kombinasjon med hennes farge og formspråk, appellerer til oss. Resultatet av samarbeidet er nå klart til å vise til markedet og vi er veldig stolte av samarbeidet”, sier Inger Gustafsson, administrerende direktør i Bovalls Dörrbyggeri.

Lansering av innerdører laget av Emma Olbers og BovallsInnerdörr Granö i mörkgrön granInnerdörr Askö i naturvit ask

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shopping Cart

Galleriet i Bovallstrand är öppet vardagar 8-16. Övriga tider kan ev. bokas.

X