fbpx
Bohuslänsk håndverk Bærekraftige materialvalg Værbestandig konstruksjon

Sikkerhetsdører

Våre sikkerhetsdører er bygd i heltre, akkurat som våre øvrige ytterdører. De er produsert med høyere krav til innbruddssikkerhet enn sammenlignbare ytterdører. En sikkerhetsdør fra oss gir helt enkelt ditt hjem et ekstra nivå av sikkerhet og trygghet. Samtidig som du beholder den håndverksmessige følelsen i design og utførelse. Vi kan levere sikkerhetsklassifisering RC2 og RC3.

I filmene nedenfor kan du se hvordan det gikk til da våre sikkerhetsdører ble testet.

Hvilke sikkerhetsklasser er det for ytterdører?

Den vanligste klassifiseringen er SSF 200 = Svenska stöldskyddsföreningens klassifisering. SSF 200 er delt inn i 3 klasser. Det er viktig å holde fra hverandre de forskjellige standardene, som en foreskrevet beskyttelsesklasse iht. SSF 200 kan ikke oversettes direkte mot en RC / MK-klasse. SS-EN 1627 = Dører og vinduer testet i henhold til den nye europeiske standarden. Tilgjengelig i 6 klasser-MK / RC 1-6. MK = Resistance class, RC er den engelske oversettelsen Resistance class. Dørene våre er testet i henhold til den nye europeiske standarden SS-EN 1627, så vi vil snakke om RC-klasser.

RC 1 = Ingen motstandsklasse. Det er boddører og vanlige villa dører.

RC 2 = Dører testet i 15 minutter, med en total effektiv angrepstid på minst 3 minutter. Skrutrekkere, mindre hammere, tang og kiler har blitt brukt i tester. Det er villa dører for de som ønsker å gjøre ting vanskelig og forsinke en inntrenging. Boliger med verdisaker.

RC 3 = Dører testet i 20 minutter, med en total effektiv angrepstid på 5 minutter. I testene er det brukt brekkjern, hammer og kraftige skrutrekkere. Det er hjem eller forretningslokaler med større mengde verdisaker.

RC4-6 = Kun for ståldører.

 

Når skal du bruke de forskjellige sikkerhetsklassene?

Hvis du føler deg utrygg med dagens dører, der det er veldig enkelt å komme inn, er en RC-2-dør et godt valg til en rimelig pris. Disse dørene har forsterkninger rundt hengslene og slutstyckke. Panelene er skrudd med en lengre skrue enn standard, noe som gjør brudd på panelene vanskelig.

For de som har støldbegärlig eiendom eller et forretningslokale der de ønsker å gjøre en betydelig innsats mot inntrenging, er en RC-3-dør valget. Disse dørene har en trepunktslås med forsterkninger på alle slutstykken. De har spesielle hengsler med forsterkninger. Forsterkning av stål rundt lås og håndtak. Lengre skrue til panelene. Rammen er forsterket innvendig med ekstra rammer. 2 stk separate monterte baksikringer FAS 1220. Lengre og kraftigere skrue for hengsler, slutstukke og espagnolett.

Dører med glass har smash & grab glass, beskyttelsesklasse P5A. Glasset er konstruert som følger, -10,28 mm multilaminert + 9 mm argon + 4 mm herdet superenergiglass. Glasset er montert med skjulte stålvinkelskinner som deretter festes med lim i konstruskjonen.

Til toppen