Er det bedre for klimaet å jobbe med stål, betong eller plast, for da dør ingen tropisk skog?

Category: Miljö

Bruk av FSC tropisk trevirke har en positiv klimaeffekt på to måter. Det er et alternativ til forurensende materialer, og det beskytter også skogen, som spiller en avgjørende rolle for å bekjempe klimaendringer.

Produksjon av materialer til byggebransjen står for 11 prosent av globale energi- og prosessrelaterte utslipp. Omtrent halvparten av all betong, murstein og stål går til byggebransjen. Hvis vi ikke gjør noe, vil den økende globale etterspørselen etter boliger forårsake enorme CO2-utslipp fra materialer som betong, stål og glass. Mens tre, inkludert tropisk tre, lagrer CO2 under vekst. Det frigjøres mye CO2 ved produksjon av stål, betong eller plast. Velg i tillegg tropisk FSC-tre for da dør ingen skog. Skogen skal bevares nettopp fordi den ikke må gjøres om til plantasje for soya eller palmeolje.

 

Følgende spørsmål/svar om tropisk tre kommer fra FSC Nederland. Vi har oversatt spørsmålene til norsk. https://hierhoutdaarbos.nl/

Kvalitetsdører fra Bovallstrand

Bovalls Dörrbyggeri bygger ytterdører, innerdører og trevinduer i i sertifiserte materialer med stor forkjærlighet for tre. Tre som et unikt naturlig og levende materiale og håp om en bærekraftig produksjon for både mennesker og miljø. Tre, håp og kjærlighet, rett og slett!

X